טעם טוב: תבלינים שיוסיפו טעמים וצבעים לכל מנה

לאכול אוכל ללא תבלינים זה סוג של עונש. תבלינים, לא רק שמסיפים טעם וריח לתבשילים, אלא שהם מספקים מרכיבים חיוניים לבריאות הגוף במידה והם טריים. מדפי תבלינים בבישול ים תיכוני ומדפים של מי שאוהב לבשל בכל סגנון אחר – מלאים תבלינים מסודרים בקופסאות גדולות וקטנות ובתבלינים טריים שטוחנים במקום.

אם אתם רוצים להכיר את סוגי התבלינים הנפוצים בבישול ארץ ישראלי, תוכלו לגלות מבחר רחב של מוצרים טריים באתר "המזווה". אם אתם בשלנים מתחילים או רוצים לתבל את האוכל שלכם בקצת יותר מפלפל שחור ומלח – כדאי שתכירו את המוצרים הבאים:

ראס אל חנות

נתחיל מהקל אל הכבד: ראס אל חנות הוא תבלין שכולל בתוכו מספר תבלינים מזרחיים כמו כמון, בהרת, קינמון, מלח, פלפל ושאר תבלינים. המטרה: לאפשר לבשלנים תבלין כללי שמכיל את כל מה שצריך לתיבול בניחוח מזרחי. ב'ראס אל חנות' משתמשים עבור תבלון מרק קובה ובשר שמשמש למילוי, הוא מעולה להכנת קציצות בקר ויוסיף המון למרק גריסים חורפי ומשביע ובשאר מאכלים.

כמון

כמון הוא סוג של מלך המטבח המזרחי או הים תיכוני ונפוץ גם בבישול הודי. מדובר בתבלין שמגיע אלינו ממרוקו, תוניס ואלג'יר ונפוץ גם ביבשת הודו ובמזרח הרחוק. כמון מוסיפים במידה קטנה ולא מידי בנדיבות, משום שאז הוא יכול להשתלט על הטעם. המטרה: לשוות טעם נוסף לכל תבשיל בעיקר כאשר מדובר בקדרות ותבשילים בבישול ארוך כמו למשל בחמין. את הכמון משלבים בהכנת סופריטו עוף ותפוחי אדמה מה שנותן טעם עמוק לתבשיל והוא משתלב נהדר במרקי חורף או בקציצות בשר. למעשה, מדובר באחד התבלינים הנפוצים והפופולאריים בקרב ישראלים.

טעם טוב: תבלינים שיוסיפו טעמים וצבעים לכל מנה

כורכום

תבלין צהבהב ויפיפה שהפך מפורסם לא רק בשל הטעם המיוחד שהוא מספק אלא גם בשל המרכיבים החיוניים שלו שתורמים לבריאות הגוף (וכאן עוד כמה דברים שלא ידעתם עליו). כורכום הוא תבלין שמגיע אלינו מהודו, חבל קשמיר, מרוקו ושאר ארצות ערב ומופק מפרח קטן ועדין. לכורכום יש דרך לחסן את הגוף בעיקר משום שהוא מלא נוגדי חמצון וידוע כמונע מחלות כמו סרטן ודלקות.

בכל הנוגע לבישול, מדובר על תבלין שצובע מאכלים ותבשילים בצהוב כמו למשל את מרק הקובה החמוץ הידוע כקובה חמוסטה. כורכום נפלא לתיבול אורז בסגנון הודי ותיבול מרק קוסקוס מהביל. כורכום ישתלב נהדר עם קציצות ירק ותבשילי תפוחי אדמה כמו תפוחי אדמה בתנור. כדי להכין תפו"א בתנור, כדאי להכין בעזרתו משרה שכולל כורכום, שמן זית, פלפל ומלח, פפריקה ועם המשרה לעטוף עוף, בצל ותפוחי אדמה ומשם היישר לתנור.

פפריקה מתוקה

פפריקה מתוקה היא מרכיב שתצאו בכל בית, החל מבית אמריקאי טיפוסי עד בית מרוקאי אסלי. פפריקה מעולה לתיבול פשטידות או 'מאק אנד צ'יז' (פשטידת מקורני וגבינה בתנור) והיא תהיה חלק בלתי נפרד מדג מרוקאי או מתבשיל החרימה המפורסם. את התבלין מכינים מפלפל אדום חריף או רגיל שיובש ונטחן דק. טעמה של פפריקה יכול להיות חריף מתוק ומעושן והיא מוסיפה עומק לתבשילים. בעולם משתמשים בתבלין לתיבול מאכלי ים כמו למשל תיבול תבשיל ה'פאייה' המוכר של הספרדים.

מקל וניל

נסיים ונמתיק את המידע עם מקל וניל שהוא תבלין נפלא עבור אופים וקונדיטורים. מקל וניל או 'שנף' הוא סוג של צמח ממשפחת הסחלבים שמוסיף באופן טבעי טעם סוכרי למאפים וקינוחים. קונדיטורים מקצועיים וחובבים ש משתמשים בדרך כלל בזרעים של מקל וניל ליצירת ארומה ייחודית והוספת תמצית טעם לקינוחים.

באמצעות רכישת תבלינים פופולאריים ומגוונים גם המטבח שלכם יהיה מאובזר והמאכלים הקינוחים והתבשילים שתכינו: יצאו מעולים!