הסכם העברת מניות: מה זה אומר – ואיך עושים את זה?

מבקשים להעביר מניות בהתאם לחוק? מבקשים לפעול מבלי להסתכן בשורת האשמות? מבקשים לדווח לכל מי שנחוץ כנדרש? מבקשים לבחון חלופות? שמעתם שנדרשים למלא טופס, אך לא ברור אלו מסמכים נדרשים לצרף? ובכן אם מסיבה כזו או אחרת קיבלתם החלטה להעביר מניות, יש לוודא ששומרים על האינטרסים האישיים ובו זמנית מקפידים לעבוד לפי החוק. מכאן שאין לטעות שניתן לסגור את הפינה בלחיצת יד, או רק על ידי הצהרה. כיוון שהון רב עומד על הפרק אין מקום לתמרון, אלא נדרש סדר, ופה אתם מוזמנים לקבל מידע מקיף אודות תהליך משמעותי שמוטב שילווה בעורך דין שבקיא בתחום.

מה זה הסכם העברת מניות

אם נעצור להבין מהיסוד מה זה הסכם העברת מניות, נמצא שמדובר בהליך משפטי בעל משמעות פיננסית רבת משקל. הליך מסוג זה נועד על מנת להעביר שליטה במניות מאדם אחד לשני, אם עבור תמורה ואם בחינם, כאשר חייב שיהיה ברקע חוזה מסודר. חוזה מעין זה יכול להיות רשימת מניות, הסכם השקעה, או פשוט חוזה העברת מניות. איזה סוג של חוזה יותר נכון עבור המקרה הפרטי שלכם? ובכן כדי להכריע נדרש ייעוץ של עו"ד שמגיע מהתחום, וזאת כיוון ששלל פרמטרים שוליים עשויים להימצא כמשמעותיים. שזהו הליך בירוקרטי שכדאי לקבל ליווי כדי לבצע אותו, אחרת לא רק ניתן להסתבך מבחינה חוקית, אלא גם עלולים להפסיד לא מעט – אם סכומים כספיים ואם אינטרסים אישיים.

כיצד מבצעים הליך העברת מניות

הסכם מעין זה יכול להתבצע באופן מילולי או בכתב, כאשר ההסכם נועד להסדיר מגוון תנאים משפטיים ומסחריים. מכאן שטרם ניגשים לערוך הסכם, יש להשקיע מחשבה לגבי סך האינטרסים, כך שכבר בנקודת הפתיחה מוטב לקבל ייעוץ צמוד של עו"ד שבקיא בתחום, כך שזוכים להרוויח רבות מניסיון רלוונטי. כמו כן, טרם ניגשים לחתום על ההסכם, יש לוודא שקיימים מספר אישורים נחוצים, כולל אישור של סך בעלי המניות, וכמובן אישור של הדירקטוריון.

 

 

משמעויות שראוי לקחת בחשבון

כפי שניתן להתחיל להבין, העברת מניות נעשית באחד משלושת המצבים הבאים: כאשר מבקשים לרכוש מניות, כאשר מבקשים למכור מניות, או כאשר מדובר בהסכם השקעה. פה נוסיף שהמחיר נקבע בהתאם להסכם של בעלי המניות. כמו כן, יש לקחת בחשבון שעם העברת המניות, גם מעבירים זכויות הצבעה וגם משפיעים על הדיבידנדים העתידיים.

חשיבות הכוונה מסודרת

גם אתם מבקשים לקחת חלק בתהליך של העברת המניות? נראה שגם אתם מתחילים להפנים שמדובר בתהליך שמצריך לא רק ייעוץ מקצועי, אלא גם הכוונה מסודרת, כך שנדרשת מעורבות של עורך דין שבקיא בתחום. אם כן כיצד יוצאים לדרך? מוזמנים להכיר את אתר Legal It שמתמחה בתחום, וזאת לצד ליווי של עורכי דין מנוסים ומומחים נקודתית בנישה הזו. מדובר בהליך מקוון ויחסית מהיר. כל שנדרשים לעשות זה לענות על מספר שאלות רלוונטיות, לחתום על מסמך מקוון ולצאת לדרך. כאן ראוי לוודא שבין היתר מנוסח פרוטוקול שעליו חתום הדירקטוריון ושני הצדדים, שנכלל שטר מניה מפורט ואף שממלאים טופס 3 שנועד לעדכן את רשם החברות.

סיוע מקיף ומעמיק

לסיכום נציין שאם רוצים להתנהל בצורה חוקית, אם רוצים לשמור על האינטרסים האישיים, ואם רוצים לסגור את הפינה באופן מקוון מבלי לצאת מהמשרד, טוב להכיר אתר שמעניק סיוע מקיף ומעמיק. באתר Legal It תמצאו כל שצריך. שירות שמשלב בין פעולה מקוונת לבין ייעוץ אישי של עורכי דין מומחים.