שותים ונהנים: יין משובח הוא בדיוק מה שאתם צריכים

עוד מימים ימימה יין סימל את החיים הטובים, התענוגות שבחיים, ושמר על הקלאס והמסורת שבטיפול הנכון שהוא דורש. יין משובח הוא דרך נהדרת להתפנק בערב רגוע ואינטימי עם בן או בת הזוג, בציון מאורע משמח עם חברים או בסיור ביקב מטעם העבודה. אך מעבר לערך החברתי הרב שלו, יש בו גם יתרונות בריאותיים רבים.

יין הוא יותר ממשקה משכר

בניגוד למשקאות משכרים חזקים יותר כמו וויסקי, וודקה או ג'ין, וכן למשקאות חיטה כבדים ומשמינים כמו בירה, היין שומר על פשטות, עדינות ואלגנטיות, מה שהופך אותו לקונצנזוס של ממש. בין אם אתם טיפוסים של אדום, לבן, רוזה או בכלל שמפניה, יבש או חצי יבש, יין פורט הוא אופציה מצוינת לבחירה – לכל אחד יש את ההעדפה שלו.

משמח לבב אנוש- וגם עוזר לו על הדרך

כמו שאומר המשפט "יין ישמח לבב אנוש", היין לא רק משמח את הלב, אלא גם מסייע לתפקודו. יותר ויותר מחקרים המתפרסמים בשנים האחרונות, מצביעים על כך ששתיית כוס יין אדום אחת ביום בריאה לתפקוד הלב ולמערכת הדם בכלל. זה מתאפשר הודות להשפעה חיובית של היין על ריכוזים גבוהים של אומגה 3 בגוף וכן של חומצות שומן נוספות, שתפקידן לסייע למניעת מחלות לב.

יין אדום בריא למערכת העיכול

הזמן המועדף על ידי רוב האנשים, לפחות במדינת ישראל, הוא בארוחת הערב. כוס יין משובח לצד הארוחה או בסיומה, מומלץ במיוחד. סוגים שונים של יין אדום, לרבות שיראז או מרלו, מכילים פוליפנולים, מעין נוגדי חמצון, המשמשים למניעת תהליכי עיכול לא רצוניים בקיבה. לכן מומלץ לשתות יין אדום בעת אכילת בשר אדום או כל מאכל אחר הנחשב לעתיר שומן, כדי לסייע למערכת העיכול.

מפחית סיכוי לסוכרת

מעבר לתרומתו הפוטנציאלית האדירה לסיוע בעיכול, מחקרים רבים כבר הוכיחו כי צריכה מתונה של יינות תורמת בין היתר גם למניעת מחלות מורכבות. לדוגמה, הוכח כי צריכת יין מאוזנת תורמת להעלאת הרגישות של גוף האדם להורמון האינסולין. המשמעות – יין מסייע להורדת הסיכויים לחלות בסוכרת, מחלה בעל פוטנציאל סיבוכים גדול שנחשבת במדינות המערב למגפה של ממש.

תרומות בריאותיות נוספות של צריכת יין משובח

מקרים נוספים בהם התגלו השפעות חיובית על הבריאות בהקשרי צריכת יינות משובחים, גילו למשל את תרומת היין לחיזוק העצמות. עוד נמצא כי צריכה מתונה של יין תורמת להורדת הסיכויים לחלות במחלת האלצהיימר. הדבר מתאפשר כתוצאה מהשפעה שלילית של אחד מאותם נוגדי חמצון המצויים ביין, שפוגעים בייצור חלבון הנקרא בטא אמילואיד שעלול לפגוע בתאי המוח. כמו כן, קיימים ביין ריכוזים גבוהים יחסית של חומצות שומן מסוג אומגה 3 בגוף (חומצות אלו מסייעות בפני עצמן למניעת מחלות לב.

המידע המחקרי שהובא לקריאתכם בכתבה זו מתבסס על מקורות מדעיים וכן מגורמים מקצועיים המתמחים בתזונה, אך חשוב לזכור – כל ההשפעות החיוביות שצוינו מתייחסות לצריכה מתונה של יינות באיכות גבוהה בלבד. יינות זולים אינם ניחנים באיכות הנדרשת להשלכות חיוביות על הבריאות. אז בפעם הבאה שאתם מחליטים לרכוש בקבוק יין לארוחת הערב, וודאו כי מדובר ביין משובח, על פי היקב המייצר, שנת הייצור וסוג היין עצמו. באופן אירוני למדי, או שמע לגמרי בכוונה, היין הוא מרכיב משמעותי ובריא, "לחיים" של כולנו.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.