רשלנות רפואית בהריון: המקרים הנפוצים ביותר – ומה כדאי לעשות?

ישנם לא מעט מקרים שעונים להגדרה של רשלנות רפואית בהיריון כמו גם בלידה. מהם וכיצד תוכלי לממש את זכותך החוקית לקבל פיצוי? להלן סקירה בנושא.

מתלבטת האם להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית? אלו המקרים שיכולים להיות דומים למקרה שלך

תקופת ההיריון היא תקופה בעלת משמעות אדירה מבחינה רפואית כמו גם מבחינה רגשית. לצערנו, אם בעבר המונח רשלנות רפואית בהיריון היה מונח נדיר למדי, כיום מתרבים המקרים שבהם בעקבות רשלנות לכאורה מצד הצוות הרפואי נגרם נזק הן ליולדת והן ליילוד, ועדות לכך ניתן למצוא בחיפושים הרבים ברשת בעקבות רשלנות רפואית וכן עלייה במספר התביעות שהוגשו בגין רשלנות רפואית, ורשלנות בהיריון בפרט. מדובר בתוצאות הרסניות אשר משפיעות באופן ניכר על איכות החיים, כאשר בלא מעט מהמקרים נשים מחליטות שלא להגיש תביעה בעקבות חשש כי המקרה שלהן אינו עומד בסף התביעה. חשוב להכיר תרחישים של רשלנות רפואית בהריון המאופיינים לרוב במקרים שבהם במהלך מעקב ההיריון (המתבצע מתוך מטרה לבדוק כי ההיריון תקין) לא בוצע אבחון בעיות רפואיות ומומים בעובר, אי הפנייה לטובת ביצוע בדיקות, פענוח רשלני של בדיקות היריון כמו גם רשלנות במקרים שבהם ההיריון מוגדר כהריון בסיכון וכן רשלנות בנוגע למתן הסברים כמו גם הנחיות לאם בזמן התקופה הזו. זאת ועוד, לידה מהווה גם היא מקרה נפוץ להגשת תביעה בעקבות בחירה שגויה של סוג הלידה, אי מתן של טיפול חירום בזמן הלידה וכן טיפול לקוי ביילוד לאחר הלידה.

רשלנות רפואית בהריון - המקרים הנפוצים ביותר

רשלנות רפואית – מיצוי זכויות מלא

אין ספק כי ההתרגשות והלחץ הנלווים באופן בלתי נפרד מתקופת ההיריון וכל התופעות שעשויות להופיע במהלכו עלולים להעלות לא פעם תהיות לגבי אופי הטיפול בך ובתינוק שלך. הקשיבי לאינטואיציות שלך ובמידה ואת חשה כי המקרה שלך חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל, חשוב לתאם בהקדם פגישת ייעוץ עם עורך דין. ככל שתקדימי לבחון את המקרה, כך תוכלי לממש מיצוי זכויות מלא ובהתאם לכך להוביל בסופו של דבר לקבלת פיצוי כספי שיכול להגיע במקרים מסוימים גם לעשרות אלפי שקלים, במידה ואכן הוכחו שלושת יסודות ההוכחה אותם הצגנו בתחילת המדריך.

אל תחששי לפנות ולקבל סיוע גם מנשים אחרות שעברו מצבים דומים לשלך דרך קבוצות של אימהות כמו גם קבוצות ייעודיות בתחום של רשלנות רפואית, כל זאת בכדי להבטיח כי את מקבלת מענה נפשי אך גם ידע רב אותו תוכלי לקבל בזכות שיחות עם נשים אחרות שעברו מקרה דומה לשלך, ובעקבות כך הגישו תביעה. מאחר והמודעות לנושא רק תופסת תאוצה, ידע הוא כוח – ונצלי אותו לטובת האינטרסים שלך כמו גם של ילדך, כחלק ממיצוי זכויות מלא המגיע לך כחוק בעקבות רשלנות לכאורה מצד הצוות הרפואי. דרך עורך דין תוכלי לבדוק לעומק את המקרה ובהתאם לשקול להגיש תביעה, הן במישור המשפטי והן במסגרת של גישור שהפך להליך נפוץ מאוד בתביעות של רשלנות רפואית, מתוך מטרה להימנע מהליך משפטי סבוך וארוך וקבלת הסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט.

מה חשוב לדעת לפני הגשת תביעה?

על מנת להגיש תביעה משפטית בתחום של רשלנות רפואית בהיריון ולידה נדרש להוכיח שלושה יסודות מרכזיים: התרשלות מצד הצוות המטפל שהובילה לגרימת נזק, כאשר נדרש להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לכאורה לבין הנזק. מאחר ומדובר בתביעה מורכבת להוכחה, חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין מומחה לרשלנות רפואית בתחום של היריון ולידה, וזאת בכדי לבחון את פרטי המקרה ובהתאם לכך לגבש תיק תביעה הכולל בין היתר ראיות תומכות. חלק מהותי מהגשת התביעה כולל גם פנייה לרופא מומחה שצריך לבחון את המקרה באופן אובייקטיבי ולקבוע האם אכן הצוות התרשל בתפקידו, ובהתאם לכך נגרם נזק הן ליילוד והן לאם. מדובר בחוות דעת בעלת משקל משמעותי, בשל העובדה כי בתי המשפט נוטים לראות בחוות הדעת כראייה בעלת משקל משמעותי, ועל כן היכולת של עורך הדין ליצור קשר ולקבל את חוות הדעת היא חיונית לצורך הצלחת התביעה. נוסף על כך, במעמד הפגישה עם עורך הדין רצוי להביא את כל המסמכים הרפואיים הקשורים בתקופת ההיריון, לצורך גיבוש התביעה ובהתאם לכך קביעת גובה הפיצוי.